Vinterutrusta din bil

Vintern kommer varje år till Sverige, men ändå är det många bilägare som varje år överraskas av en plötslig blixthalka eller det första snöfallet. Det gäller därför att vara ute i god tid med att förbereda sitt fordon för vinterförhållanden.

En av de viktigaste och mest självklara sakerna som du måste göra för att din bil ska klara av vinterväglag är att byta till ordentliga vinterdäck. Om du inte köper nya däck måste du kontrollera mönsterdjupet för att se att de fortfarande är dugliga. Vinterdäck ska ha ett mönsterdjup på minst 3 millimeter. Glöm inte att även byta ut och kontrollera reservdäcket. Om du vet att du ska köra i terräng, till exempel om du ska ut och jaga, kan det vara bra att komplettera vinterdäcken med snökedjor. Det är också viktigt att själv vara utrustad på rätt sätt. Du hittar all utrustning du behöver för jakt på Huntyardberras.com.vinterutrusta din bil

Många svenskar har inte med sig någon extrautrustning vintertid för att skydda sig i en nödsituation. Faktum är att undersökningar visar att vi i Sverige är sämst i Norden på att vinterrusta våra bilar. Ett exempel på extra utrustning som är bra att ha med sig är en bogserlina och en spade, om man skulle köra fast. För sådana situationer, eller om man skulle bli stående med motorstopp, är det också bra att ha med sig en filt att hålla värmen med. Bilen blir mycket fort kall om man inte kan ha den igång, vilket man ofta glömmer. Av samma anledning kan det vara bra att ha med sig en chokladkaka eller någon annan mat med högt energiinnehåll.

På vintern blir det snabbt mörkt, och det kan vara svårt för andra bilister att se dig när du går runt bilen för att till exempel försöka komma loss. En reflexväst är därför en livsviktig investering inför körning på vintereftermiddagar och -kvällar.

Slutligen är ett bra hjälpmedel att alltid ha i bilen en plastflaska fylld med grus. Gruset kan du både använda för att komma loss lättare om du har kört fast, och i förebyggande syfte för att inte fastna under natten när bilen står parkerad. Om du häller ut lite grus på din parkeringsplats när du parkerar bilen för natten, kommer du inte att sitta fast när du ska åka till jobbet på morgonen, även om halka har slagit till.

 

Taggar: , , , , , ,

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2022 Auto-active – Vad din bil behöver

 
 
splendid