Så får du bäst bilservice

Om du förlitar dig på din bil för att få vardagen att fungera vet du hur frustrerande det är när den går sönder. Under ett par dagar – eller längre, beroende på hur allvarligt felet är – måste du vara utan bil och börja bläddra i busstidtabeller eller plocka fram cykeln ur garaget. För att minimera besvären som en trasig bil för med sig finns det några saker du kan göra. Först behöver du förstås se efter om  bilen behöver lämnas in på lagning. Om du är händig och köper bildelar separat kan du kanske fixa det på egen hand. Många moderna bilar kräver dock att yrkesmekaniker utför arbetet och det brukar vara både bekvämare och lättare.

 

När din bil har gått sönder bör du också se efter om din försäkring täcker skadorna. Det varierar ofta beroende på vilken försäkring du har och hur skadan har uppstått. En vanlig trafikförsäkring täcker vanligen de största kostnaderna vid en olycka, och den är obligatorisk för alla bilförare. Om skadan är av ett annat slag, som en förslitningsskada, kan det krävas att du köpt till andra försäkringar för att den ska täcka kostnaden. I nästan alla fall tillkommer det en självrisk, och premien brukar bli högre om skadan har uppkommit genom en olycka som du har varit medskyldig till.

 

Nästa steg är att hitta en verkstad som servar just ditt bilmärke. Det kan nämligen skilja sig mycket i expertis när det gäller olika märken, där verkstäder kan vissa bilmärken bättre än andra. Du kan ofta ta reda på vilken verkstad som servar just din bilmodell genom att antingen ringa ditt bilmärke och fråga vilka verkstäder som de har kontrakt med, eller slå en signal direkt till mekanikerna för att höra deras åsikt. Eftersom bildelar kan vara specifika för ett visst märke är det säkrast att gå till en verkstad med dokumenterad erfarenhet av likadana bilar som din.Så får du bäst bilservice 2

 

När skadan är lagad och bilen är körklar igen får du inte glömma att vidta vissa förebyggande åtgärder för att undvika att samma skada uppkommer på nytt. Besiktningen är ett ypperligt tillfälle att undersöka bilen och se vilka delar som behöver bytas. Skador uppkommer ofta på delar som är slitna och därför går det med hygglig precision förutse var nästa reparation kommer att behöva göras. Genom att byta ut delen i förtid slipper du en hel del av arbetet. Om verkstaden gör ett särskilt bra jobb, fråga om de erbjuder några profilprodukter och ta med dig en penna eller en nyckelring att ha i bilen. Nästa gång problem uppstår har du namnet på verkstaden med dig.Vad är då en profilprodukt? Om du tittar in hos Medtryck ser du att en profilprodukt kan vara nästan vad som helst. Där hittar du profilprodukter både för bilen och mycket annat.

 

Taggar: , , , , ,

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2021 Auto-active – Vad din bil behöver

 
 
splendid