Försäkra bilen

Att välja rätt bilförsäkring är inte helt lätt, särskilt då det idag finns ett stort antal bolag som alla vill att du ska köpa just deras försäkring. Trafikförsäkring är obligatorisk enligt lag i Sverige om du äger en påställd bil, men sedan finns det många olika slags halv- och helförsäkringar som du kan teckna. Ett generellt tips är att verkligen jämföra olika bolag och erbjudanden, då det kan skilja ganska mycket pengar mellan de olika alternativen som finns. Vad som ingår i försäkringen, självrisk samt ersättningsnivåer är även viktiga att ta i beaktande när du ska försäkra din bil.

Unhappy Driver Inspecting Damage After Car Accident

Skillnad mellan olika försäkringar

Såvida du inte vinner pengar på megalotto.com och har råd med stora, oförutsedda utgifter är den en god idé att skaffa en bra bilförsäkring. Det finns som sagt tre olika nivåer av bilförsäkringar; trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. De två sistnämnda är frivilliga att teckna som bilägare, men de kan vara värda sina pengar i och med att de bland annat täcker fler skador på bilen. En bra riktlinje brukar vara att ta i beaktande hur gammal bil du har/ bilens värde, i vilket skick den är, vart du bor och hur du använder bilen. Äger du en relativt ny bil i gott skick med högt värde kan det vara värt att satsa på en helförsäkring. Beroende på din boendesituation och livsstil kan det dock vara värt att jämföra försäkringarna noga. Det är stor skillnad mellan att bo i en stor stad och parkera bilen på gatan, jämfört med om du bor på landet och parkerar bilen på egen tomt. Här är det bra att jämföra ersättningen och självrisken vid stöld.

Att jämföra bilförsäkringar

Låt oss säga att du är i färd med att välja bilförsäkring, antingen har du en idag och vill byta av någon anledning eller så ska du köpa en ny bil. Oavsett hur din situation ser ut, är det alltid en god idé att se över olika alternativ. Ett tips är att använda sig av jämförelsesidor som exempelvis Compricer.se, Konsumenternas.se eller Insplanet.com. På Compricer.se kan du enkelt skriva in registreringsnumret på din bil samt annan fakta så som hur många mil den gått, hur den är parkerad, beräknad körstrecka per år och så vidare. Med hjälp av uppgifterna räknar Compricer.se ut vilka försäkringar som passar dig och dina behov och visar de olika alternativen samt deras priser. På deras sida utlovas även att priset som visas ska vara det korrekta, det vill säga de säljer inga försäkringar via sin hemsida med ett högre pris än det som försäkringsbolaget har satt. På detta sätt kan du jämföra olika nivåer, ersättningar och självrisker för att välja den bästa bilförsäkringen för dina behov!

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2022 Auto-active – Vad din bil behöver

 
 
splendid