Extra tillbehör på bilen


Det finns en del extra tillbehör till bilen som kanske inte alltid behövs men som ofta fyller en enormt bra funktion. Dit hör bland annat extraljusen som på senare år fått flera olika funktioner till bilen. Tidigare satt alltid extraljusen fram. Numer kan du även sen dem baktill på bilen. Det finns olika regler i olika länder hur man får använda sin ljusramp.

Extraljus gör livet ljusare
När höstens mörker faller och asfaltvägen slukar allt ljus som din bil ger ifrån sig, är det extra viktigt med bra strålkastare som lyser upp vägen. Den mörka vägen kan lätt bli en farlig plats när man kör omkring i ett mörker och när väl faran dyker upp så kan det vara för sent att värja sig för den.

Olika ljuskällor
Det finns flera olika typer av ljuskällor som man kan använda sig utav. Den mest effektiva och populära är ljusrampen med LED-lampor. Förutom att den är en effektiv ljuskälla så är den relativt lätt att montera för
en biltekniker vilket gör att priset blir konkurrenskraftigt för en montering av ljusrampen. Ska vi prata fler fördelar så passar oftast ramperna bättre och tar mindre plats än de traditionella extraljusen som använts tidigare. Det finns olika längder på ledramperna och har på så sätt fått flera olika användningsområden. Bland annat är det populärt att sätta två kortare ramper bak på bilen och använda dem som extra backljus. De har en bra lysförmåga och spridning av ljuset. Hållbarheten är oslagbar då lamporna näst intill aldrig går sönder. Det är tre kvalitéer som gjort ramperna så populära.

Tänk utanför boxen och lys upp dina vardagssysslor
Extraljusramper kan användas på andra motorfordon än bilar. Det var en kvinna i Kanada som fick sin man att förändra deras gräsklippare. Hon led av svår migrän som triggades igång av solljus, men hon hade samtidigt en passion för sin trädgård. Det löste hennes make genom att montera en LED ramp på åkgräsklipparen som frun fick köra på natten för att hålla sin gräsmatta i trim. Det blev helt klart hjälp för
en gräsklippare med extraljus.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2022 Auto-active – Vad din bil behöver

 
 
splendid